Despre Christian Hermann Hirsch

Mi-am dedicat viața sportului și educației. Prin activitatea mea de dascăl am format caractere și am creat destine. Acum încerc să lupt pentru îmbunătățirea nivelului de trai, creșterea calității vieții elevilor mei, a copiilor mei și a tuturor sibienilor.


Niciodată n-am abandonat un proiect început. Ca lider, ca profesor și mentor întotdeauna am luptat pentru echipa mea, mi-am pus în valoare coechipierii și elevii, pe care i-am tratat ca pe niște prieteni, nu am lăsat pe nimeni în urmă.


Doresc să demonstrez că și în administrație POT FACE PERFORMANȚĂ așa cum AM REUȘIT să fac asta în sport! Îmi propun ca împreună cu toată echipa să ne îndeplinim obiectivele propuse și să ajungem spre cel mai înalt nivel de performanță pentru Sibiu în ceea ce privește calitatea vieții.


Îmi voi pune la dispoziție toată experiența și abilitățile mele organizatorice la baza cărora stau bineînțeles studiile mele fiind masterand în Managementul Instituțiilor Comunitare/Parlamentul European și licențiat în Psihologie, Sociopsihopedagogie. Pentru că mă preocupă formarea continuă, în prezent studiez la Facultatea de Medicină. Educația și sănătatea trebuie să fie priorități naționale!

 
Am 43 de ani, m-am născut și am crescut în municipiul Sibiu. Sunt căsătorit, împreună cu soția avem doi copii, un băiețel și o fetiță.


Începând cu anul 2003 mi-am desfășurat activitatea didactică în cadrul învățământului preuniversitar de stat.


În ultimii ani de activitate didactică am fost profesor la Colegiul Național Pedagogic Andrei Șaguna și Colegiul Național Samuel von Brukenthal din Sibiu. Sunt președinte al Federației de Karate Knockdown și Clicker, country representative IFK Romania (International Federation of Karate). Printre cele mai importante realizări în plan profesional se numără organizarea pentru prima dată în România, la Sibiu în 2017 a Campionatului Mondial de Karate Knockdown cu o participare a celor mai buni sportivi și arbitrii din 41 de țări, așezând Sibiul pe harta sportivă a lumii, acțiune cofinanțată de Consiliul Județean, Consiliul Local și Primăria Sibiu. Începând cu anul 2001 am mai fost implicat în activități culturale, de dans și de teatru inclusiv în programul “Sibiu Capitală Culturală Europeană 2007”, reușind alături de echipa mea și reprezentanți din Consiliul Județean, Consiliul Local, Centrul de Informare Turistică Sibiu, să obținem Medalia de Argint și Diploma de Excelență din partea Ministrului Turismului pentru Județul Sibiu cu ocazia participării la Târgul Internațional de Turism.


Pentru că iubesc oamenii, animalele și natura am fost implicat în societatea civilă prin coordonare, organizare și participare la acțiuni de strângere de fonduri, donații pentru mai multe cauze umanitare, acțiuni de igienizare și de plantare pomi. Am organizat evenimente pentru copii în colaborare cu diverse primării din județ și am fost implicat voluntar în activități de sprijin și de formare în învățământul incluziv, a copiilor cu nevoi speciale.


Concluzionând că toate activitățile mele din învățământ și sport, culturale și civice nu pot funcționa mai bine decât prin schimbări majore în România, am decis să mă implic pentru a schimba în bine viitorul tuturor.


Toate soluțiile, proiectele pe care le voi propune spre consultare sibienilor vor fi centrate pe cetățean și mediul înconjurător cu respectarea obiectivelor cuprinse în Pactul Verde European, pentru că acesta acoperă toate sectoarele economiei.


Este timpul pentru performanță în administrația din România, pentru decizii efective în favoarea cetățenilor, este timpul pentru a devenii exemplu de bune practici la nivel local, național și european.


În încheiere doresc să vă supun atenției 3 cuvinte cheie: educație, sănătate, bunăstare.